Spring naar inhoud

Wat je talent noemt

10 maart 2010

In deze bijdrage vind je een aanpak om je talenten in kaart te brengen. Met het anagram “OVER” (Optimisme, Vertrouwen, Enthousiasme, Relaxed/ Ontspannen) als ezelsbruggetje maak je een overzicht van het gedag dat je met eenvoud en plezier aan de dag weet te leggen.

Haal situaties terug die voor jou voldeden aan de volgende eisen:

Optimisme

Je ervoer bij de uitvoer van je taak een blijvend gevoel van optimisme, dat je de taak goed zou weten uit te voeren en dat het afronden van de taak een positief effect zou hebben voor de organisatie, of anderen.

Vertrouwen

Talent benutten geeft een gevoel van zelfvertrouwen in de eigen vermogens. Je voelde je gedurende het uitvoeren van je taak zeker over het te realiseren resultaat.

Enthousiasme

Je voelde tijdens het uitvoeren van de taak een aanhoudend gevoel van enthousiasme over het werken aan die taak. Een opgewekt gevoel door juist aan die specifieke taak te werken.

Relaxt/Ontspannen

Hoe complex of veeleisend de taak ook was, je voelde steeds de uitdaging. De uitvoering van de taak deed een maximaal beroep op je talenten ( misschien was er wel sprake van een zker risico tot mislukken)

Als je taken die je ooit uitvoerde en die voldeden aan de bovenstaande kenmerken eerst in het kort beschrijft, probeer je vervolgens concreet te beschrijven wat jij deed bij de uitvoering van de taken.

Het gedrag dat je in de uitvoering toepaste, weerspiegeld je talenten.

Soms is het lastig je eigen talenten te benoemen. Je zou de beschrijving van de uitgevoerde taken en het gedrag dat jij toepaste ook eens aan een ander kunnen voorleggen. Vraag die ander om te benoemen wat die voor talenten ziet achter de wijze waarop jij de zaken aanpakte. Ook kan je gebruik maken van ‘De 8 vragen om je kwaliteit scherp te krijgen.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: