Spring naar inhoud

Gewoontedieren

28 september 2010

 

Wij zijn gewoontedieren. De meeste van ons doen graag de dingen die ons vertrouwd zijn. En tegelijkertijd fantaseren we over verandering, we hebben ambities, formuleren doelen en dromen over hoe het zou kunnen zijn. Wezenlijk iets anders gaan doen, is meestal een ander hoofdstuk. We opereren blijkbaar liever op bekend terrein dan dat we werkelijk iets nieuws gaan ondernemen, of ander gedrag uitproberen.

De deur naar onze ‘comfort zone’ staat altijd wijd open, terwijl het nieuwe terrein waar de ambities liggen maar moeizaam betreedbaar is. Ook al lijkt de ingezette verandering in aanvang een succesvol te bewandelen pad, voor we het in de gaten hebben doen we weer precies zoals we deden. De vertrouwde routines verleiden ons steeds weer, gedrag in te zetten dat weinig spanning levert. Nu is er natuurlijk niets mis mee om ons te gedragen op een wijze die ons vertrouwd is. Maar dan moet je ook niet meer dromen over veranderingen. Als de ambities, de doelen en de dromen toch steeds weer de kop opsteken, dan is de routine, het vertrouwde gedrag, ‘de dood in de pot’.

Uitstel

Op alle terreinen van het leven bestaan er ‘comfort zones’, of ‘gemaksgebieden’, waar we heel eenvoudig gedrag vertonen dat ons vertrouwd is en wat automatisch optreedt. Dit routine-, of  ‘gemaksgedrag’  is om allerlei redenen nuttig, maar voorkomt dat je in staat bent zaken doeltreffend te veranderen. Dat proces doorbreken is geen sinecure, er zijn altijd redenen om nu nog ‘even wel’ te varen op de automatische piloot. Te druk, te spannend, nog niet helemaal duidelijk wat je precies wilt, na de vakantie dan maar, of vanaf het nieuwe jaar. Dit zijn de excuses voor het uitstel, maar de werkelijke redenen achter het uitstel van de verandering en het blijven opereren op de wijze die zo vertrouwd is, zetelt in schijterigheid. Bang voor de reactie van anderen, het risico dat de ambities op niets uitlopen, huiverige voor de ongekende gevolgen, of misschien wel benauwd voor het succes en het werk dat dan gedaan zal moeten worden.

Negatieve gevolgen van succes

Het zal je toch eens lukken om je ambities te realiseren, dan zal je afscheid moeten nemen van de vertrouwde luiaard, de nietsnut, de dromer, de plannenmaker die geen plan tot een goed einde weet te brengen. Het realiseren van je ambities impliceert nieuw gedrag. Misschien dat je voortaan op tijd naar bed moet en op een vaste tijd moet opstaan, aan de patatkraam voorbij moet lopen, of de dagelijkse borrel moet laten staan. Misschien moet je vanaf heden wel meer voor jezelf opkomen en je mening naar voren durven te brengen. Dat zijn op zichzelf allemaal geen doelen, maar dergelijk gedrag komt vaak direct met het realiseren van je plan. Nieuw gedrag dat het op moeten nemen tegen de zo vertrouwde routines.

Doelen en visie

Omdat doelen realiseren veelal fundamentele gedragsverandering vereist, moet het gewenste resultaat wel heel aantrekkelijk en haalbaar zijn, om het ‘nieuwe’ gedrag ook echt in te zetten en vol te houden. Daarvoor zijn de doorsnee doelen doorgaans ongeschikt. Alle doel formulering formules, zoals het populaire (SMART) ten spijt, doelen moeten bovenal iets leveren dat je aan de gang houdt. Doelen moeten vooral stimuleren om vol te houden, alle hindernissen te overwinnen, ze moeten je de durf leveren om desnoods voor ’gek’ te staan, of onhandig te opereren. Dergelijke durf zal je alleen weten op te brengen als je een werkelijk aantrekkelijk toekomst beeld voor jezelf weet te schetsen.

Wat hulp

Zonder uitputtend te willen zijn,  kunnen de antwoorden op volgende vragen je helpen een toekomst visie te schetsen. ( Neem schetsen letterlijk, maak tekeningen, of knip plaatjes uit tijdschriften, die het resultaat van je toekomst visie weerspiegelen).

  • Wat zie je allemaal in de gewenste toekomst?
  • Wat zal je dan doen?
  • Wat zal het effect zijn van dat wat je in de toekomst anders doet?
  • Welk soort resultaten zullen je ten deel vallen als jij je visie weet te realiseren (financieel, gezondheid, vriendschap, energie, deskundigheid, vakmanschap ed.)?
  • Wat zullen anderen merken, als jij je toekomstvisie weet te realiseren?
  • Hoe zal je in de gaten hebben dat je veranderde gedrag anderen op is gevallen?
  • Welk effect zal dat op jou hebben?
  • Wat is de opbrengst van dat andere gedrag, in relatie met betekenisvolle anderen in je omgeving?
  • ………….

Wat meer achtergrond voor het opstellen van je toekomstvisie en het formuleren van je doelen, lees ook Creatie van een toekomst visie.

Leven in balans III

Als je wacht ben je altijd te laat

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: