Spring naar inhoud

Opvoeding

Opvoeden is geen sinecure. Je moet het maar kunnen. Het enige echte voorbeeld is je eigen opvoeding. Was het plezierig, of juist niet? En als het plezierig was, hoe kan je het dan net zo prettig doen? En als je het anders wilt, wat zijn daar dan de ingrediënten voor?

Je kind en jij hebben ieder een eigen stijl. Vaak gaat dat goed samen, maar soms kan het botsen. Het effect van de sporadische botsingen kan groot zijn. Kleine aanleidingen kunnen uitgroeien tot een ware kloof. De grootste wens is dan een recept, om het anders te doen. Recepten geven we je hier niet. Onze overtuiging en ervaring is, dat  je met inzicht in de botsende karakters en de versterking van je vaardigheden een goede balans zal weten te bereiken tussen, sturen en zorgen, meebewegen en grenzen stellen.
Hoe de dagelijkse publiciteit ook het tegenovergestelde doet geloven, maar opvoeden gaat meestal goed en is veelal plezierig. Zo gaan de bijdragen in deze rubriek dan ook niet louter over problemen, maar vooral over de mogelijkheden om je kind(eren) maximaal tot wasdom te laten komen.

Inzicht in je eigen gedrag, het gedrag van je kinderen en de verschillen kunnen overbruggen, daar gaat het hier over. Niet zoeken naar de achtergrond van problemen, maar opvoeden met plezier.

Voor bijdragen in deze rubriek

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: